Rawang – Klinik Khadijah

KLINIK KHADIJAH
03-6093 1829 / 018-2155 818
 17, Jalan Bersatu 10, Taman Bersatu,
48000 Rawang, Selangor,
Malaysia

Sesi diadakan dua kali sebulan, iaitu setiap Sabtu minggu pertama dan Ahad minggu keempat.

PROMOSI 3D4D SCAN KINI PADA HARGA RM99
(termasuk CD dan color photo)

Pakej ditawarkan:
2D Detail scan 
(20-30minggu kandungan)
2D 3D 4D scan
(26-32minggu kandungan)
Abdominal Scan
Pelvic Scan
K.U.B Scan (kidney, urinary bladder)

Hubungi klinik utk booking slot anda!

BABY RAWANG_0048
BABY RAWANG_0052

Advertisements

Sedu/Hiccups Bayi Di dalam Kandungan

hipcup.png
HICCUPS a.k.a SEDU

Bayi di dlm kandungan sedu secara rutin bermula drp trimester pertama akibat kontraksi drp diapragma hasil aliran masuk air ketuban ke dlm salur paru2 bayi (bayi juga bernafas di dlm kandungan)
Kebanyakkan pergerakkan sedu ini hanya dirasai pada trimester kedua dan lebih “kuat” di fasa terakhir kehamilan.
Sedu membantu bayi di dlm kandungan utk perkembangan sistem respiratori yg baik menjelang kelahiran serta membantu “regulate” denyut jantung bayi di saat trimester ke3.

Cord Compression / tali pusat yg terhimpit
Sedu juga boleh terjadi akibat tali pusat yg terhimpit (tali pusat melilit leher atau oligohydromnios-air ketuban sedikit), maka bayi akan kekurangan udara (oksigen drp aliran darah pd tali pusat), kadar denyut jantung akn meningkat.
Monitor pergerakkan bayi scr berkala bermula 28mgg ke atas sbg langkah berjaga2.
Walaubagaimanapon situasi ini sgt JARANG berlaku.
Jika anda berasa ragu2 sila dapatkan pemeriksaan di klinik berhampiran anda.

Reflex development / perkembangan tindak balas refleks
Persediaan utk bayi saat kelahiran bg penyusuan susu ibu utk mengelakkan isapan susu ibu drp masuk ke saluran paru2 nya.

info dipetik drp fetal hiccups

Trip ke Kota Bharu

Bermula 2017, trip ke Kota Bharu boleh dikatakan paling kurang 1x sebulan atau 2x sebulan dgn setiap trip sebanyak 2-3 sesi diadakan.
WOW!!
Tak sangka demand di Kota Bharu amat tinggi wpon kebanyakkan klinik di sana mengenakan caj yg hampir sama spt di Selangor/KL.
In shaa Allah, trip kedua pada Jun ini akan diadakan sebelum umat Islam Malaysia menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Terima kasih di atas kepercayaan anda!

Pn.sono
whatsapp 011.3188.6162

18767641_1696981813648795_5908013344182500052_n.jpg
mesin berkualiti tinggi di Klinik Perdana Jalan Bayam Kota Bharu

FREE ULTRASOUND SCAN

download.jpg
Berminat utk menyertai sesi FREESCAN??

Kenapa FREE?
Free…mmg xperlu nak bayar apa2 (free hanya utk sesi scan je yea).
Kebiasaannya FREESCAN ni ada tujuan tertentu spt:
-PROMOSI pembukaan klinik,
-Doc yg ingin test machine scan baru
-Utk berlatih buat scan
-Medical c/up yg dianjurkan dgn pakej2 tertentu.

Kat mana?
Ampang
Setiap mgg ada dianjurkan di Sonoworld Centre Ampang .
Boleh join group diorang dan mendaftar.
Kat sini mmg Free utk semua jenis scan dan list menunggu sgt panjang dah.
Tatacara nak join diorang:
-Like fb
-Join group Sonoworld: Kesihatan & Kehamilan, baca pinned post dan register mengikut arahan.
-Tunggu inbox drp diorang klau terpilih

Publication3.png

Selain Ampang
Lokasi selain Ampang ada sekali sekala.
Boleh follow fb Mysonores Ultrasound dan Fb page 3D4D5D Mysonores Ultrasound
Terkini utk 15 April 2017 free 4D scan di Port Klang!

17855158_203353653498845_102275767344454616_o.jpg
Sesi di Port Klang Freescan

Private Ultrasound Coaching

6.jpg

Berpengalaman 11 tahun dalam bidang ultrasound ( 6 tahun sebagai Application Specialist) bersama Medison, Samsung Medison serta Alpinion di serata Malaysia dan Brunei.
Berpengalaman dalam penggunaan pelbagai jenis jenama ultrasound scan serta model seperti Samsung, Alpinion, GE, Toshiba, Chison, Siemens, Medison, Aloka, Mindray, Fukuda Denshi, Sonoscape dan lain2.
Kini menawarkan sesi pengajaran dan pembelajaran secara kelas kecil atau personal di klinik pengamal perubatan yg menginginkan pengajaran secara hands on dan private untuk memantapkan kemahiran ultrasound scan.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing
one to one session Module 1 obstetrics
P_20160617_125429
sesi secara one to one 3D4D ultrasound di Semenyih mengunakan mesin Chison 2016
P1011085.JPG
Bersama doktor-doktor perubatan daripada Darul Ehsan Medical Centre, Shah Alam
13707679_310400432681566_3424029574971200895_n
sesi one to one di Klinik Primer Lembah Sireh Kota Bharu
SR CME.png
Antara module ultrasound yg ditawarkan

Untuk maklumat terkini tentang sesi akan datang sila emailkan pertanyaan anda kepada:
Private Ultrasound Coaching
inquiry